Lassi Kaleva: Puhe kutsuntatilaisuudessa Tampereen Tredussa ke 17.11.2021 kaupunginhallituksen edustajan ominaisuudessa

Keskiviikko 17.11.2021 - Lassi Kaleva


Arvoisa sotiemme veteraani, arvoisat puolustusvoimien, seurakuntien ja kaupungin edustajat!

Olen Lassi Kaleva. Minulla on ilo tuoda tähän kutsuntatilaisuuteen Tampereen kaupungin tervehdys kaupunginvaltuutetun ja kaupunginhallituksen jäsenen ominaisuudessa. Olen myös reservin meriupseeri.

 

Hyvät asevelvolliset!

Te olette elämänne käännekohdassa. Päätös suorittaa asevelvollisuus on oikea päätös. Se on rohkea päätös, jonka ovat tehneet lukuisat miehet ja naiset ennen teitä. Halu oman maan puolustamiseen on päätös ja tahtotila, jonka ansiosta meillä on nyt itsenäinen vapaa maa.

Varusmiespalveluksen aikana teidät koulutetaan ja harjaannutetaan sotilaallisen maanpuolustuksen tehtäviin. Näin osaltaan luodaan edellytykset sodan ajan varalta tarvittaville joukkokokonaisuuksille.

Kunniakas asevelvollisuuden suorittaminen avaa teille myös myöhemmin elämässä monia ovia ehkä siksi, että se antaa teille itseluottamusta omaan itseenne ja omiin kykyihinne. Saatte asepalveluksessa paljon oppia useastakin hyödyllisestä asiasta, mutta opitte ennen kaikkea paljon itsestänne. Opitte kärsivällisyyttä ja opitte järjestystä ja järjestelmällisyyttä, mikä auttaa teitä saavuttamaan niitä tavoitteita, joita te itsellenne asetatte varusmiespalveluksenne jälkeiselle ajalle. Huomaatte tulevien kuukausien aikana palveluksessa ollessanne, että teillä on enemmän sisäistä voimaa, kuin olitte kuvitelleetkaan.

Varusmiespalveluksessa opitte tiimipeliä ja yhteistyötä. Opitte, että joukkue on vahvin yhdessä, ja vain yhdessä. Aluksi ärsyttävältäkin tuntuva tupakaveri saattaa osoittaa vahvuutensa yllättävällä hetkellä. Huomaatte, että haastavistakin hetkistä selviää, kun tukea annetaan ja tukea saadaan.

Mikäli palvelusaikanne tuntuu joskus ylitsepääsemättömän vaikealta, älkää epäröikö pyytää apua tovereiltanne, kouluttajiltanne, sotilaspapilta tai keneltä tahansa muulta elämässänne olevalta aikuiselta, johon luotatte.

Toivon, että asevelvollisuuden suorittaminen on teille rankka ja äärirajoille haastava, mutta myös myönteinen kokemus. Todennäköisimmin tämä toteutuu silloin, kun teette parhaanne ja otatte positiivisen, ennakkoluulottoman asenteen uuden oppimiseen. Tiedän tämän kokemuksesta.

Toivon teille antoisaa asevelvollisuusaikaa. Tehkää siitä tähänastisen elämänne parasta aikaa!

Kiitos.

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini