Lassi Kaleva, kaupunkilehti Tamperelaisen kolumni: Pakkorokotus on vaarallinen tie - "Rokotepakko tai koronapassi sopivat huonosti suomalaiseen yhteiskuntaan"

Lauantai 13.11.2021 - Lassi Kaleva


Julkaistu kaupunkilehti Tamperelaisen netissä ja paperilehdessä 13./14.11.2021 (linkki alkuperäiseen julkaisuun)

Suomessa on aina luotettu valistuksen voimaan. Tämän johdosta meillä onkin erittäin korkea rokotekattavuus. Siksi rokotepakko tai koronapassin laaja käyttö sopivat huonosti suomalaiseen yhteiskuntaan.

KEVÄÄLLÄ 2021 asiantuntijat totesivat: Jo yksi koronarokote vapauttaa elämää. Sitten luimme: Rokotteen antama suoja kahden annoksen jälkeen on vakavaa tautia vastaan erinomainen. Syksyllä puhalsivat uudet tuulet: tarvitaan ehkä kolmas rokote.

NYT luvataan, että rokotepakko ja koronapassi vapauttavat elämää. Ovatko perustuslain takaamat vapaudet tulevaisuudessa voimassa vain silloin, kun meillä on voimassaoleva koronapassi?

HALUATKO, että kaverisi jää ravintolan ulkopuolelle kun menette porukalla iltaa istumaan? Hyväksytkö sen, että rokottamaton tyttöystäväsi ei pääse kanssasi elokuviin? Potkitaanko työpaikalta pian pois rokottamaton kollegasi? Miten käy ihmiselle, joka ei terveydellisistä syistä pysty ottamaan rokotteita? Entä terveydenhuollon kantokyky? Meillä on jo nyt hoitajapula. Entä jos koronapassivaatimus tai pakkorokotukset ajavat tuhannet terveydenhoidon ammattilaiset vaihtamaan alaa?

KORONAPASSIA perustellaan koronan tartuttamisella. Kuitenkin nykytiedon mukaan kahdesti rokotetut näyttäisivät tartuttavan virusta eteenpäin yhtä lailla kuin rokottamattomat.

Vaikka koronarokotteen haittavaikutusilmoitus jätetään usein tekemättä, on Fimealle saapunut niitä kuitenkin jo 20 000 kappaletta. Tehdyt ilmoitukset esimerkiksi vaikuttivat siihen, että rokotuksen jälkeen havaittujen sydänlihastulehdusten johdosta ei alle 30-vuotiaille miehille enää anneta Modernan rokotetta. On siis tärkeää, että vakavista rokotteen aiheuttamista haittavaikutuksista tehtäisiin aina haittavaikutusilmoitus.

POTILAAN itsemääräämisoikeus on terveydenhuollon johtava periaate. Rokotteen ottaminen ei ole vapaaehtoista, jos rokotteen ja koronapassin puuttuminen syrjäyttää ihmisen yhteiskunnan ulkopuolelle.

Ihmisiä ei tule jakaa kahteen kastiin. Suomalaisen yhteiskunnan perusvire on vapaus ja sopuisa yhteiselo. Näistä kannattaa jokaisen rokotetun ja rokottamattoman pitää yhdessä tiukasti kiinni.

Kirjoittaja on perussuomalaisten valtuustoryhmän puheenjohtaja.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini