Kaikki pirkanmaan 23 kuntaa on kierretty. Muista äänestää. Äänelläsi on arvoa!

Lauantai 1.4.2023 - Lassi Kaleva


lassi_slogan2_somenelioAApieni.jpg

Jos haluat nähdä minut eduskunnassa, äänestä numeroa 152.

Tein osana vaalityötä kaikkien 23 kunnan Pirkanmaan kiertueen, ja lupaan käydä myös jatkossa. Lukuisat tapaamiset ja keskustelut huolestuneiden äänestäjien kanssa antoivat hyvän kokonaiskuvan Pirkanmaan ja Suomen nykytilasta.

Suomen talous, velkamäärä, julkiset palvelut, inflaatio, lapset, nuoret, mielenterveysasiat, työttömät, maahanmuutto, omavaraisuus, huoltovarmuus, ilmastoasiat, ikäihmiset, energian ja polttonesteiden hinnat sekä monet muut teemat puhuttivat kovasti vaalikentillä.

Keskusteluissa toivottiin myös sitä, että vesi- ja sähkölaitokset pysyisivät kunnallisessa tai julkisessa omistuksessa, ettei niistä tehdä caruna-rahasampoja ylikansallisille sijoittajille. Taisi joku äänestäjä toivoa valtion selvittävän myös ulosmyytyjen sähkön siirtoverkkojen palauttamista julkiseen omistukseen.

Keskusteluissa tuli esille myös toive helpottaa Suomen työntekijäpulaa sallimalla eläkeläisille työnteko ja lisätulot alkuperäisen eläkkeen veroprosentilla. Tämä helpottaisi mm. sote-alan vakavaa henkilöstövajausta huomattavasti. Kannatusta sai myös ns. neljännen sektorin eli eläkeläisten merkityksellisen ja yhteisöllisen elämän edistäminen.

Kuka sitten olisi hyvä päättäjä luotsaamaan Suomea kohti turvallisia vesiä? Yllättävän moni äänestäjä arvostaa nykyään päättäjässään työuraa oikeiden töiden parissa, elettyä elämää ja elämänkokemuksen kautta tullutta sydämen sivistystä. Ehdokkaalla toivotaan myös olevan laaja-alaista politiikan tekemisen kokemusta, joka erottaa tekijät puhujista.

Mutta eräs toive oli yli muiden. Ehdokkaan toivotaan olevan rohkeuden lisäksi maltillinen ja yhteistyökyinen. Politiikkaa tehdään kuitenkin yhdessä muiden puolueiden kanssa. Olen itse huomannut, että kun kunnioittaa muita poliitikkoja, he kunnioittavat myös sinua.

Suomi on edelleen hyvä maa. On oikein haluta pitää se sellaisena. Äänestämällä osoitat kunnioituksesi demokratiaa ja demokraattisia arvoja kohtaan. Jos haluat nähdä minut eduskunnassa, äänestä numeroa 152.

-----------

Lassi Kaleva

varakansanedustaja

kaupunginvaltuutettu

eduskuntavaaliehdokas (ps)

Tampere

-----------------------------------------


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini