Valtuustoaloite: Tampereelle 60-120 työpaikkaa uuteen 2014 perustettavaan puhelinpalvelukeskukseen

Maanantai 14.4.2014 - Lassi Kaleva


Tampereen kaupunginvaltuutettu Lassi Kaleva (ps) teki valtuuston maanantaisessa kokouksessa 14.4.2014 valtuustoaloitteen 60–120 työpaikan saamiseksi Tampereelle. Pankkikonserni Nordea on aloittanut yt-neuvottelut vähentääkseen 250–300 työpaikkaa Suomessa tämän ja ensi vuoden aikana. Nordea ilmoitti samalla, että se perustaa Suomeen uuden puhelinpalvelukeskuksen. Paikkakuntaa ei ole vielä päätetty, mutta päätös tehdään pikaisesti. Aluksi yhtiö aikoo palkata 60 työntekijää, mutta henkilöstömäärää on tarkoitus mahdollisesti lisätä myöhemmin aina noin 120 henkilöön asti.

Valtuutettu Kaleva oli yhteydessä puhelinpalvelukeskuksen perustamisesta ja sijaintipaikan valinnasta vastuussa olevaan Nordean johtajaan tarkoituksenaan selvittää mahdollisuuksia saada puhelinpalvelukeskus Tampereelle. Hyvien liikenneyhteyksien varrella sijaitseva Tampere täyttää tarvittavat kriteerit, joita ovat mm. riittävä tarjonta työvoimaa yrityksen tarpeisiin sekä tarkoitukseensa sopivat toimitilat.

Kaupungin talous on syöksykierteessä. Tampereen työttömyystilanne on vaikein kuuden suurimman kaupungin vertailussa. Nuorisotyöttömyysluvut ovat karua luettavaa. Leikkauslistat ovat loputtomat, ja inhimillinen kärsimys on jo käsin kosketeltavaa. Jos tahtotila on oikea, Tampereella on mahdollisuus voittaa kisa perustettavan puhelinpalvelukeskuksen sijaintipaikasta. Ja saada samalla alueelleen 60–120 uutta työpaikkaa.
 
Kalevan aloitteessa esitetään, pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja uusi elinkeinojohtaja Timo Antikainen ryhtyvät jo lähipäivinä pikaisiin toimenpiteisiin asian suhteen. 

Tästä klikkaamalla näet aloitteen kokonaisuudessaan


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini