Ketä siis kannattaa äänestää?

Onko aika ajanut ohi tiukan eturyhmäpolitiikan? Jos olen opiskelija, perheenäiti, yrittäjä tai eläkeläinen, pitääkö minun äänestää ehdokasta, joka lupaa ajaa juuri minun asiaani?

Politiikka on kestävyyslaji. Monet asiat muuttuvat vasta vuosien tai vuosikymmenien kuluttua. Opiskelijataustaisesta kansanedustajasta tulee ehkä perheenäiti tai perheenisä, ennen kuin hän on saanut läpi mitään ryhmälleen tärkeää asiaa. Ja ehkä pelkästään eläkeläisten asiaa ajava ei pystykään poistamaan taitettua indeksiä.

Päätöksenteossa pitää ajatella kokonaisuutta. Jos olen opiskelijataustainen kansanedustaja ja ajan taitetun indeksin loiventamista, eläkeläisten ostovoima ja kulutuskysyntä kasvavaa, ja suuri joukko ikäryhmäni nuoria työllistyy. Ja jos ajan duunari-perheenisänä pienyrittäjän asemaa, saan ikäihmisenä paikalliselta pieneltä hoivayrittäjältä parasta mahdollista hoivaa. Jos ajan kaupunkilaisena maaseudun asiaa, saan syödäkseni paikallista, kotimaista ja puhdasta ruokaa, joka kelpaa vientituotteeksi asti.

Tarvitsemme kansanedustajia, jotka ymmärtävät kokonaisuuksia. Tässä ja nyt pitää tehdä poliittisia päätöksiä, jotka ovat hyviä koko Suomelle.

Lassi Kaleva on kaikkea tätä ja jopa enemmänkin. Äänestä siis Lassia ja voit muuttaa Suomea paremmaksi paikaksi elää!