Voiko poliitikkoon luottaa ja kannattaako äänestää?

Kyselin tätä ihmisiltä. Yleinen mielipide on, että poliitikkoon ei voi luottaa. ”Poliitikko lupaa paljon, mutta ei anna mitään.” ”Poliitikot valehtelevat niin usein, että jos poliitikko puhuukin yhtäkkiä totta, se vaikuttaa epärehelliseltä”. ”Totta kai voi, jos tutustut henkilöön ja seuraat ehdokkaan poliittista toimintaa.”

Hyviä vastauksia. Poliitikot ovat kuitenkin aivan tavallisia ihmisiä. En tiedä ovatko he sen rehellisempiä tai epärehellisempiä kuin muut. Poliitikot eivät ole yli-ihmisiä tai sen parempia kuin muut, vaikka sellaista heiltä saatetaan joskus odottaakin.

No entä äänestäminen? ”Äänestäminen on kansalaisvelvollisuus.”, ”Äänestäminen on tavallisen kansalaisen ainoa normaali tapa vaikuttaa.” ”Kannattaa äänestää, koska sitä kautta saa asioihin muutoksen.”

Naulan kantaan. Poliitikot, pidettiin heistä tai ei, päättävät niin veroista, palveluista, hoidosta kuin monista muistakin arkeen vaikuttavista asioista. Jos et äänestä, poliitikot päättävät silti myös sinun elämästäsi. Mutta jos äänestät oikeaa ehdokasta, voit halutessasi muuttaa Suomen paremmaksi paikaksi elää.