PS taisteli pysäköintimaksujen korotuksia vastaan

Tiistai 14.5.2013 klo 23.16 - Lassi Kaleva


 

Tiedoksi pysäköintimaksujen korotuksesta. 

PS taisteli korotuksia vastaan loppuun asti. Alla jättämäni eriävä mielipide yhdyskuntalautakunnan 14.5.2013 kokouksen pöytäkirjaan: 

------------------------ 

ERIÄVÄ MIELIPIDE PYKÄLÄÄN 197 (PYSÄKÖINTIMAKSUJEN MUUTTAMINEN/KOROTTAMINEN JA PYSÄKÖINTIVYÖHYKEKARTAN MUUTTAMINEN)  

Pysäköintimaksut ja pysäköintivyöhykkeet tulee pitää ennallaan. Pykälässä esitetyt muutokset ovat tuhoisia kaupungin keskustan elinvoimaisuudelle ja houkuttelevuudelle. Pysäköintimaksujen korotukset eivät välttämättä kata yrityskuolemien ja yritysten poismuuton kaupungille aiheuttamaa verotulojen vähentymistä. Korotukset vaikeuttavat lisäksi kohtuuttomasti tavallisen kaupunkilaisen arkea. 

Yritysten elinmahdollisuuksien – myös keskustan kivijalkaliikkeiden – tulisi olla tärkeä prioriteetti Tampereen vaikealla yli 15 % työttömyysalueella. Monen keskustan liikkeen talous on viritetty aivan äärimmilleen. Pienetkin muutokset asiakasvirrassa saattavat olla kohtalokkaita. Kaupungin tulisi nykyisessä vaikeassa taloustilanteessa pikemminkin tukea sekä nykyisten työpaikkojen säilymistä että uusien työpaikkojen syntymistä. Tarvitaan liikkumisen monimuotoisuutta. Yksin jalankulkijat ja pyöräilijät eivät pidä keskustan liikkeitä elinvoimaisina. 

Tampereen kaupungin tehtävänä ei voi eikä saa olla edistää yksittäisen osakeyhtiön, Finnparkin hallinnoiman Hämpin parkin liiketoimintaa, vaikeuttamalla samalla merkittävästi kuntalaisten elämää ja arkea. 

Keskustan asukkaiden tulee olla yhdenvertaisessa asemassa muuhun väestöön nähden edes sunnuntaisin. He ovat maksaneet infran rakentamisen veroissaan, kuten jokainen muukin. Sunnuntain kaavailtu pysäköintimaksu vaikeuttaa alueen asukkaiden viikonlopun viettoa kohtuuttomasti. Ehdotus vaikeuttaa myös tuttavien ja sukulaisten vierailuja alueen asukkaiden luokse pysäköintimahdollisuuksien kaventuessa merkittävästi. Tällöin monen alueella asuvan vanhuksen sosiaaliset kontaktit ovat vaarassa kuihtua entisestään.  

Lassi Kaleva

Kaupunginvaltuutettu (PS), Tampere

Yhdyskuntalautakunnan varajäsen

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini