Valtuutetut hiljennetään Tampereella

Perjantai 12.7.2013 - Lassi Kaleva


Perussuomalaisvaltuutetut hiljennetään valtuustossa ja heidän toimintaansa suorittaa luottamustehtäväänsä häiritään muutenkin. Ehkä syynä on poliittinen peli, ehkä pelko perussuomalaisten menestymisestä. Esille tuomamme havainnot voidaan helposti todeta valtuuston kokousten kuvatallenteista, jotka löytyvät kaupungin kotisivuilta. 

valtuusto3.jpgPoikkeuksetta ryhmämme edustajien mikrofoni katkaistaan kolmen minuutin rajan kohdalla, monen muun saadessa toisinaan jatkaa puhettaan selvästi pidempään. Johtosääntöjä tulkitaan valtuustotyöskentelyssä perussuomaisten kohdalla lain vastaisesti. Virhe myönnettiin, kun asia siirrettiin hallinto-oikeuteen. 

Uusin valtuutettujen "hiljentäminen" tapahtui Tampereen kaupunginvaltuuston kokouksessa 17.6. Valtuuston puheenjohtaja Sanna Marin (sd) avasi alkuyön tunteina Niemenranta 2:n kaavoituksen keskustelulle. Ja jatkoi noin sekunnin kuluttua heti perään: "Suljen keskustelun". Laki ja hyvä hallintotapa edellyttää, että valtuutetuille varataan mahdollisuus asiansa esittämiseen. Pyydettyjä puheenvuoroja ei myönnetty. 

Muiden ryhmien tiedossa oli se, että ps aikoo esittää kaavan palauttamista takaisin valmisteluun. Ei ole kaupungin etu, että 45 hehtaarin neitseelliselle alueelle keskustan tuntumaan rakennetaan koti vain 1 500 ihmiselle. Eri kaupunginosien täydennysrakennushankkeita sen sijaan ollaan ajamassa läpi asukkaiden voimakkaasta vastustuksesta huolimatta. 

Lassi Kaleva
valtuutettu (ps)
Tampere  

Julkaistu Aamulehden Lukijalta-palstalla 29.6.2013

Katso täältä 4.7. Aamulehdessä julkaistu Sanna Marinin vastine kirjoitukseeni 

Niemenranta 2:n episodi näkyy valtuuston kokouksen tallenteesta osoitteessa http://mediaserver.fi/embed/tampere/2013-06-17-2.mp4 kohdassa 05:53:00

----------------

 


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini