Kirjoitukseni AL:ssä 16.7.2014 - Tampere tähyää vain tuleviin asukkaisiin

Keskiviikko 16.7.2014 - Lassi Kaleva


kaleva_-_al_16.7.2014_tammela_ja_taydennysrakentaminen_70.jpgAamulehdessä on käyty vilkasta keskustelua Tammelan stadionista, Tammelasta ja täydennys- tai tiivisrakentamisesta. Tampereella tietyt tahot vannovat ainaisen kasvun ja lisääntyvän väkimäärän autuuteen.

 Tamperetta tunnutaan rakennettavan tulevaisuuden tamperelaisille - nykyisten tamperelaisten oikeuksista tai mielipiteistä välittämättä.
 
Ei liene salaisuus, että monet täydennysrakentamisen kannattajat ovat myös ratikan kannattajia. Toivoisin näkeväni julkisuudessa niin ratikkaa kuin täydennysrakentamista ajavien poliitikkojen perusteluja. Tavallisen kuntalaisen etu kun on näyttänyt unohtuneen.
 
Satojen tamperelaisten kanssa keskusteltuani on täysin selvää, että ylivoimainen enemmistö ei halua slummiuttaa asuinympäristöään ylitehokkaalla rakentamisella. Mikko Alatalo ja monet muut ovat aivan oikeassa. Raija Uusitalo totesi osuvasti (11.7.), että alue Pyynikiltä Kalevaan on Tampereen sielu ja kasvot ja että sitä ei pidä mennä pilaamaan pikavoittojen toivossa.
 

Lassi Kaleva

Kaupunginvaltuutettu (ps)
Tampere
 

Julkaistu Aamulehden Lukijalta-palstalla 16.7.2014


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini