Valtuustoaloite 19.8.2013: Tammelantorin kehittäminen

Maanantai 19.8.2013 - Lassi Kaleva


Tampereen Tammelantori on monelle tamperelaiselle se kaikkein rakkain tori. Esitän Tammelan torin kehittämistä ihmisläheisin keinoin, ilman toriparkkia. Keskustori ja Hämeenpuisto ovat saaneet paljon huomiota, huolenpitoa ja tapahtumia osakseen. Myös Tammelantoria ympäristöineen tulee kehittää vastaavasti. Omalta osaltaan tämä luo työpaikkoja ja lisää koko alueen elinvoimaisuutta ja houkuttelevuutta. 

tammelantori.jpgTammelantorin kehittäminen vaatii yhteistoimia niin kaupungilta kuin alueen yrittäjiltä. Esitän, että kaupunki voisi olla mukana aktiivisena ja vastuullisena osapuolena perustamassa Hämeenpuiston ystävien tapaista toimijaa myös Tammelantorin piristämiseksi ympäristöineen. 

Tammelantorille sopivat paljon kuuntelijoita keränneiden pelimannitorstaiden lisäksi erilaiset teema-, tapahtuma- ja ruokaviikot tai vaikkapa sunnuntaikirppikset. 

Tammelantori tulee ottaa osaksi kaupungin matkailunedistämishankkeita, mainosten, kampanjoiden ja opasteiden muodossa. Paikalle pääsee kätevästi joko kävellen tai julkisilla kulkuvälineillä. Autoille on varmasti runsaasti tilaa muutaman minuutin kävelymatkan päässä sijaitsevassa Hämpin parkissa. 

Esitän Tammelantorin kirpputoripöytähintojen puolittamista. Kirpparipöydän 12 euron (puoli pöytää 7 euroa) ja autoparkin 9 euron kuolettaminen ei pilvisenä päivänä useinkaan onnistu. Alemmat pöytähinnat houkuttelisivat varmasti paljon uusia myyjiä paikalle. Nyt tyhjää myyntitilaa on usein runsaasti. Miksei sitä voisi antaa kansalaisten käyttöön edullisesti? 

Toria ihmisläheisesti kehittämällä se tulee kunniakkaasti palvelemaan tavallisen kansalaisen olohuoneena myös tulevien sukupolvien ajan.  

Tampereella 19.8.2013  

Lassi Kaleva
Kaupunginvaltuutettu 

Ylläoleva aloite jätetty valtuuston kokouksessa 19.8.2013.


Kommentit

4.9.2013 19.56  Lilli Åström

Hei!
Mielestäni autoilu on jo vähentynyt huomattavasti. Varmaan on yrittäjiä, joiden on tultava omalla autolla. Entä apteekki, joka päivystää ympäri vrk:n? Luullakseni ehdoton ei, on liian jyrkkä.


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini